Počele evropske kvalifikacije za SP: Izrael razbio Estoniju
Foto: EPA

Uvjerljiv trijumf

Počele evropske kvalifikacije za SP: Izrael razbio Estoniju

M. Šljivak

Utakmicom između Izraela i Estonije u  Tel Avivu počele su evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini, a pobjedu je na kraju u ovom duelu slavila domaća selekcija i to rezultatom 88:68.

Izrael je kao veliki favorit ušao u ovaj  meč i na kraju su bez većih problema započeli put ka Kini.

Prvo poluvrijeme nije donijelo posebno blistavu igru domaće selekcije. Nakon 20 minuta igre bilo je plus tri (38:35), ali je u nastavku Izrael potpuno razbio današnjeg rivala. Na kraju su slavili pobjedu od 20 poena razlike i uspješno su započeli put ka Svjetskom prvenstvu.

Richard Howell je kod Izraela meč završio sa 19 poena, sedam skokova i sedam asistencija, dok je na drugoj strani briljirao Veideman sa sjajnim učinkom od 14 poena, šest skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, ali lošim šutom iz igre (6 od 21). Isti broj poena kod Estonaca ubacio je i Kitsing.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti