Gotovo je, BiH više nema šansi za prolaz dalje

Protiv Rusije se opraštamo od EP-a

Gotovo je, BiH više nema šansi za prolaz dalje

Edmir Škorić

Poljska je u četvrtom kolu Eurobasketa u grupi A izgubila od Izraela sa 75:73, čime su izgubljene i teoretski šanse da se bh. reprezentacija može plasirati u osmini finala.

Mi smo danas doživjeli treći poraz, Finska nas je nadigrala, ali nismo ostali bez teoretskih šansi za plasman u osminu finala dok nije okončan meč Poljske i Izraela. Trijumf Izraela nam je ugasio i posljednju nadu...

Poljaci su dobili prvu dionicu s košem razlike (24:22), a u drugoj dionici mali broj koševa, ukupno 21, a Izraelci su na poluvremenu vodili 35:32.

Dosta neizvjesno bilo je u drugih 20 minuta. Na kraju treće četvrtine Izrael je vodio 51:50. U nekoliko navrata su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a dvije minute prije kraja Izrael je imao tri poena prednosti (66:63). Izrael je uspio da zadrži vodstvo.

Fischer sa 15 poena i osam skokova, te Casspi sa 14 poena i 7 skokova predvodii su Izrael do pobjede. U sastavu Poljske Kulig je ubacio 13, Gortat 11 poena uz sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.