Počeo je play-off i to na kakav način: Denveru pripao triler, Mitchellovih 57 nedovoljno Jazzerima

NBA

Počeo je play-off i to na kakav način: Denveru pripao triler, Mitchellovih 57 nedovoljno Jazzerima

E. Škorić

Sjajan meč odigrali su večeras Utah i Denver na startu play-offa NBA lige. Nuggetsi su nakon velike borbe i produžetka slavili sa 135:125 (115:115).

Denver je bio favorit kao "domaćin" ovog meča u Orlandu, ali Utah je ekipa koja može puno zbog izuzetno kvalitetnog rostera i upravo večeras su popularni Jazzeri pokazali da nisu slučajno u play-offu. Sve su dobro uradili, ali nije bilo dovoljno da se sruše Nuggetsi.

Poprilično izjednačene ekipe, dosta neizvjesna utakmica do samog kraja. Krajem prve četvrtine Denver je uspio da ode na +9, ali je na prvoj dvominutnoj pauzi imao prednost 31:25. Bilo je u jednom trenutku i plus 12 za Nuggetse tokom druge dionice, no Jazzeri su se vraćali.

Dobar dio prvog dijela meča Denver je imao vodstvo, onda je sredinom treće četvrtine Utah preuzeo liderstvo, a cijelom zadnjom dionicom ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Djelovalo je da do samog kraja nećemo znati pobjednika i tako je i bilo.

Na 26 sekundi do kraja Jokić je s dva slobodna bacanja vratio prednost Nuggetsima, ali Jazzeri su imali dovoljno vremena da "okrenu". Nevjerovatni Mitchell izborio je dva penala i oba puta bio siguran za novo izjednačenje i konačan rezultat "regularnog" dijela meča (115:115).

Jokić je krenuo prema košu u posljednjim sekundama, no Gobert spašava i Jazzu donosi produžetak. U dodatnih pet minuta Denver je bio efikasniji i dolazi do vodstva u seriji.

Nevjerovatnu partiju odigrao je kod Utaha Mitchell, ubacio čak 57 poena uz devet skokova i sedam asistencija, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Ingles je dodao 19, Clarckson 18, a Gobert 17 poena.

U pobjedničkom timu Murray 36 poena i devet asistencija, Jokić 29 uz 10 skokova, dok su svi ostali manje-više imali slabiji učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi