Počinje borba za pehar i NLB ligu
Bosna u prvom kolu dočekuje Leotar

Raspored “Lige 8” BiH za košarkaše

Počinje borba za pehar i NLB ligu

Žrijebom u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine danas je određen raspored utakmica “Lige 8” BiH za košarkaše. Završnica prvenstva u kojoj će osam ekipa boriti za pehar, ali i plasman u NLB Ligu, počinje 28. marta, a a za sada su poznata imena sedam ekipa (Bosna ASA BH Telecom, Igokea Partizan, Široki Eronet, Sloboda Dita, SL IAT Leotar, Zrinjski i Borac Nektar).

Osmog učesnika odrediće plasman u “Ligi 13”, koja završava sutra, a najozbiljniji kandidati su Grude, Hercegovac i Mladost.

Parovi 1. kola

Voljom žrijeba u prvom kolu “Lige 8” (28. marta) snage će odmjeriti: Široki Eronet – Sloboda Dita, Bosna Asa BH Telekom – SL IAT Leotar, 7. iz Lige 13 – Igokea Partizan i Zrinjski – Borac Nektar.

Već u drugom kolu ljubitelji košarke uživaće u derbiju u kojem će na “Pecari” snage odmjeriti Široki Eronet i Bosna ASA BHT, koja brani titulu najbolje ekipe u našoj zemlji.

Bosna sa Igokeom u posljednjem kolu


Ipak, najzanimljivije bi trebalo biti u posljednjem kolu ligaškog dijela takmičenja kada će se sastati Bosna i Igokea. Ujedno, duel ove dvije ekipe mogao bi skrojiti vrh tabele, obzirom da se ekipa iz Aleksandrovca ove zime pojačala i prema procjenama košarkaških stručnjaka biće glavni favorit “studentima” u borbi za naslov.

U doigravanje za prvaka BiH plasiraće se četiri prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela sezone, koje će igrati play off (prvi sa četvrtim, drugi sa trećim), a ona ekipa koja ostvari dvije pobjede izboriće finale play offa.

Dva predstavnika za NLB Ligu

Obzirom da je Bosna odličnim nastupima u ovoj sezoni osigurala dva mjesta za naše predstavnike u NLB Ligi za sezonu 2009/10, plasman u ovo regionalno takmičenje izboriće šampion BiH, te ekipa koja ligaški dio “Lige 8” okonča na prvoj poziciji. Ukoliko ista ekipa osvoji prvo mjesto u regularnom dijelu sezone, te na kraju prigrli šampionski pehar, drugi “putnik” u NLB Ligu biće finalista play offa. 

Sve će biti poznato do 2. juna 

Prvak Bosne i Hercegovine za sezonu 2008/09 biće poznat najkasnije do 2. juna, kada je na rasporedu eventualna treća utakmica finala play offa (finale se takođe igra na dvije dobivene utakmice).

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.