Pomjera se Eurobasket?

Zbog OI

Pomjera se Eurobasket?

A. Čaušević

Eurobasket planiran za sljedeću godinu bi mogao biti prolongiran. Ključna će biti današnja sjednica FIBA-e. 

Nakon što su za sljedeće ljeto pomjerene Olimpijske igre moglo bi doći i do pomjeranja Evropskog prvenstva koje se treba odigrati od 2. do 19. septembra 2021. godine.

Eurobasket će organizovati Češka, Gruzija, Italija i Njemačka, a zbog pretrpanog rasporeda velika je mogućnost da se traži novi datum za završni turnir najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta.

Bosna i Hercegovina kvalifikacije je otvorila pobjedom protiv Latvije te porazom protiv Grčke. Naredni rival naše selekcije je Bugarska u novembarskom prozoru. Tada će bh. košarkaši biti domaćini i Latviji.

Inače, odgađanjem Olimpijskih igara odgođeni su kvalifikacioni turniri. FIBA će sutra ili najkasnije u četvrtak donijeti i konačnu odluku o novim terminima kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi