Poništena utakmica KK Brčko Distrikt - KK IBU Spartans

Suspendirani i suci ovog susreta

Poništena utakmica KK Brčko Distrikt - KK IBU Spartans

Susret 10-og kola košarkaške A1 lige Bosne i Hercegovine između Brčko Distrikta i Ibu Spartansa poništen je od strane komesara ovog natjecanja.

Susret koji je prvotno završio rezultatom 89:90, pobjedom gostiju, tj. Spartansa iz Živinica poništen je nakon gledanja snimke utakmice nakon čega je utvrđeno da su povrijeđena elementarna pravila košarkaške igre.

Suci ove utakmice su doslovce sa zvukom sirene dosudili faul za Spartanse i to na šutu za tri poena pa je poslije slobodnih bacanja gostujući tim slavio pobjedu. Gledanje snimke potvrdilo je da je košarkaš gostiju Grošić prije nego je dosuđen faul napravio očigledne korake te da se radilo o šutu za dva a ne tri poena. Također, suci Efendić i Bekrić kažnjeni su s po tri meča nedelegiranja i novčanom kaznom od po 50km.

Termin odigravanja ponovljene utakmice bit će utvrđen naknadno.

Top Komentari

Zeleni_zub
Kazna 50 maraka. Hahahaha
12 0
Gari Garinča
Komesaru svaka čast na ovakvoj odluci. Ali ako komesar hoće biti dosljedan onda je morao narediti ponovno odigravanje i utakmice KK Iskra-KK Travnik. Utakmicu sudije prkinule bez ikakvog povoda. Domaći navijaći preglsno navijali i u zapisniku navedeno da su gledatelji bili u alkoholiziranom stanju. Hahahahahahaha. Ni žvakača guma nije uletjela u teren. Plus 800 KM novčana kazna KK Iskra. Sudijama 50 KM. Bože mi živimo u apsurdistanu.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi