Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode

„Ponosan sam na svoje momke“

Tuzlanska Sloboda u izvanrednoj atmosferi u maloj dvorani Mejdana uspjela je u 1. kolu Lige 6 savladati favorizovane Sparse sa 70:62.

Uprkos brojnim nedaćama sa povredama, tim Damira Mulaomerovića je još jednom potvrdio svoj karakter i sasvim zasluženo stigao do pobjede.

„Ponosan sam na svoje momke. Uživao sam geldajući njihovu borbu za svaku loptu. Dobili smo i dva vrhunska igrača, ali i karakterna momka koji su se odmah uklopili u ekipu kao da su od početka sa nama“, kaže Mulaomerović.

Teško je izdvojiti pojedinca koji je bio najbolji u redovima Tuzlaka. Hrnčić je bio najefikasniji, Džambić imao najviše skokova, Rizvić odličan, Boljkovac pogodio kada treba, Ahmedić dijelio „južno voće“, Sarajlić asistencije, Petrić odličan u nekoliko segmenata...

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sve to daje optimizam pred buduće okršaje. Ali, ostaje žal što će Sloboda i narednu domaću utakmicu zbog proljetnog vašara igrati u maloj dvorani Mejdan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.