Popovich častio konobare sa 5.000 dolara
Foto: EPA

Trener San Antoniija velikodušan

Popovich častio konobare sa 5.000 dolara

D. Rakanović

Za trenera San Antonija Grega Popovicha svi znaju da je vrhunski trener, kao i da daje zanimljive izjave, a ovaj put u žižu američke javnosti dospio je zbog svoje galatnosti. 

San Antonio je jučer savladao Memphis sa 116:103 na gostovanju i poveo s 3-2 u prvoj rundi play-offa NBA lige. 

U noći kada je njegov tim igrao petu utakmicu protiv Memphisa svi američki mediji su objavili zanimljivost koja se dogodila između dvije utakmice u Memphisu. 

Naime, između dvije utakmice njegove ekipe Popovich je posjetio restoran u blizini dvorane Memphisa, gdje je na račun od 815 dolara velikodušno ostavio bakšiš od 5.000 dolara. Konobar sigurno slavi dan kada su poslužili jednog od najvećih trenera NBA lige svih vremena. 

Na internetu se pojavio račun iz restorana s potpisom trenera Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije