Popovich: Imamo budalu na mjestu predsjednika, on je poremećeni idiot

NBA trener otvoreno tvrdi

Popovich: Imamo budalu na mjestu predsjednika, on je poremećeni idiot

Edmir Škorić

Legendarni NBA trener Gregg Popovich oštro je napao predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa, koji je prosvjednike nazvao teroristima, razbojnicima i plaćenicima.

Policija u Minneapolisu je prije nekoliko dana brutalno ubila Afroamerikanca Georgea Floyda i to je izazvalo velike nerede po cijeloj državi, a protesti su demonstrirali i ispred Bijele kuće u Washingtonu.

''Policijsko nasilje i rasizam smo viđali i prije, ali ništa se ne mijenja. Zato su ovi prosvjedi toliko eksplozivni, međutim bez pravog vodstva i razumijevanja problema, nikad neće doći do pravih promjena. Bijeli Amerikanci su izbjegavali zauvijek se obračunati s tim problemom zato što smo imali privilegiju to izbjeći. I to se mora promijeniti'', kazao je Popovich.

''Da Donald Trump ima mozak, čak i 99% ciničan, istupio bi i rekao nešto što će ujediniti ljude. Ali njega baš briga za zbližavanje ljudi. Čak i sad. Toliko je poremećen. Samo si je on bitan i samo je bitno ono što njemu odgovara. Nikad ga nije briga za opće dobro. I takav je uvijek bio''.

''Imamo budalu na mjestu predsjednika. On nije samo neko ko radi podjele. On je razarač. Njegova prisutnost vas ubija. Pojest će vas živoga za svoje interese. Zgrožen sam što imamo predsjednika koji nije u stanju reći ''crni životi su bitni''. I zato se skriva u podrumu Bijele kuće. On je kukavica koji zakuha problem i onda bježi kao školarac. Zapravo mislim da ga je najbolje ignorirati. On ionako ništa ne može napraviti da popravi ovu situaciju zbog onoga što on jest - poremećeni idiot", dodao je Popovich.

Top Komentari

E.Car
Toliko ti se divim kroz karijeru trenera da mislim da si jedan od najboljih, među tri koja poznajem. Ovom izjavom si me ostavio bez teksta, svaka čast legendi NBA košarke, kad je nešto istina reci to pa makar bilo i protiv tvog predsjednika.
5 0
Ante G.
Bar da smo u necemu jednaki sa USA...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi