Legendarni trener Spursa: Podržavam Bidena, snažno odbacujem nadmoć bijele rase
FOTO - EPA

Legendarni trener Spursa: Podržavam Bidena, snažno odbacujem nadmoć bijele rase

Adnan Beganović

Za nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Država biće održani predsjednički izbori, a kako se bliži dan izbora sve više sportista se putem društvenih mreža oglašava i iznosi svoje stavove vezane za iste.

Tako se oglasio i legendarni trener San Antonio Suprsa, Gregg Popovich, koji je istakao da će podržati Joea Bidena, demokratskog kandidata.

"Došla je prekretnica za našu zemlju. Svatko mora odlučiti šta je nama važno. Ja sam za istinu i protiv laži. Zalažem se za jednakost i snažno odbacujem nadmoć bijele rase", rekao je Popovich i dodao:

"Vjerujem u suosjećanje i pristojnost. Vjerujem da su naši veterani pravi američki heroji, a ne gubitnici. Vjerujem da bi svi Amerikanci trebali imati koristi od pristupačne zdravstvene zaštite. Smatram da bi predsjedništvo trebalo biti transparentno. Vrijeme je da odlučite šta podržavate. Za mene je jednostavno: glas za Donalda Trumpa glas je protiv ideala na kojima se temelji naša demokratija. Naša demokratija je sada na kocki. Zato vas molim da budete sa mnom zajedno na uporištu slobode i u zemlji hrabrih. Podržavam Joea Bidena”, dodao je Popovich.

Top Komentari

DadiG
Car. Legenda. Karakter. Jedan od najboljih trenera ikada
3 1
payron
Tako je
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi