Gregg Popovich: Jokić je reinkarnacija Larry Birda

Veliki Pop oduševljen Srbinom

Gregg Popovich: Jokić je reinkarnacija Larry Birda

Gregg Popovich jedan je od likova koji uvijek kažu ono što im je na srcu, bilo dobro, bilo loše.

U srijedu su njegovi Spursi u Orlandu poraženi od Nuggetsa koje su predvodili Porter i Jokić, a legendarni Pop je nakon utakmice bio oduševljen srpskim centrom.

"Jokić je kao reinkarnacija Larry Birda. Radi apsolutno sve za svoj tim, mogu reći da se radi o nevjerojatnom košarkašu" - kazao je Popovich preko Zoom poziva preko kojeg je davao izjavu nakon utakmice u kojoj je Jokić zabio 25 poena i imao 11 asistencija. 

Popovich je Jokića poslije uporedio s još jednom NBA legendom.

"Čovjek se izvuče van reketa i zabije nam tricu. Skače, asistira.... on je Moses Malone! Što se mene tiče zasigurno je najbolji dodavač među visokim košarkašima u ligi. On je jedinstven" - nadovezao se Malone. 

Srbin u ovoj sezoni postiže 20,4 poena po utakmici, te bilježi 10,1 skok i 7 asistencija po nastupu. 

Top Komentari

Edin Merlin
Porediti ovo ugojeno krme sa Larry Bird je veoma debilno.....!!!
2 2
Zoilomas
Znam da su raja al mu je Nurkic guz isprasio veceras.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi