Popovich: Leonard je najbolji igrač na svijetu

Trener San Antonio Spursa

Popovich: Leonard je najbolji igrač na svijetu

Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich izjavio je da je njegov tim obavio dobar posao u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije, te da su dueli sa Memphisom bili izuzetno uzbudljivi.

Posebno je pohvalio igru Tonyja Parkera i Kawhija Leonarda, kojeg smatra najboljim igračem u NBA ligi.

Spursi su sinoć slavili u FedEx Forumu (103:96) i okončali seriju rezultatom 4:2.

"Sve play-off utakmice su zahtjevne, ali čestitam Grizzliesima na đavolski velikom naporu. Dobro sprovode u djelo ono što su zamislili, trener Fizdale radi nevjerovatan posao – igraju timski, teško ih je čuvati, uporni su", rekao je Popovich.

On se potom osvrnuo i na Mikea Conleya, koji je pravio najviše problema njegovom timu.

"Conley je oduvijek bio odličan igrač i nikada mu se ne odaje dovoljno priznanja. To sam govorio i ranije, ne kažem sada tek tako da bih bio fin i jer smo pobijedili. On je najpotcjenjeniji plejmejker u ligi – obično se govori o četvorici-petorici momaka, ali Conley ima visoku košarkašku inteligenciju, može i da šutira i da prodire i da asistira", jasan je bio 68-godišnji stručnjak.

Čovjek odluke u šestom susretu bio je iskusni francuski košarkaš Tony Parker (27 poena, 4 asistencije), a odličan nastup imao je i Kawhi Leonard, zabilježivši 29 koševa i devet uhvaćenih lopti.

"Tony je ušao u pravu formu u završnici sezone i u ovoj seriji je igrao najbolje do sada u sezoni. Pronalazi saigrače, daje koševe, radi naporno i u odbrani", rekao je Popovich i dodao:

"Još ne sprovodimo toliko dobro stvari u djelo kao što Memphis radi, ali imamo dar da se održimo na površini i imamo Kawhija Leonarda – po mom mišljenju, on je trenutno najbolji igrač u NBA. Najbolji je u oba smjera i sve što radi, radi sa stilom – impresivan je", zaključio je trener Spursa. 

San Antonio Spursi će u narednoj rundi igrati protiv Houston Rocketsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije