Popovich o Ginobiliju: Nisam psovao dok njega nisam upoznao

Zanimljiv komentar trenera Spursa

Popovich o Ginobiliju: Nisam psovao dok njega nisam upoznao

Broj 20 kojeg je kroz karijeru nosio Manu Ginobili sinoć je otišao u historiju San Antonio Spursa, a to je bila veoma emotivna noć za argentinskog čarobjaka.

Manu je tokom karijere osvojio Euroligu, NBA ligu i olimpijsko zlato, a tokom sinoćnje ceremonije bio je vrlo šokiran.

"Šta ja radim ovdje? Nisam očekivao da ću biti ovdje kad sam odrastao'', rekao je tom prilikom Manu.

Tom prilikom govorio je i trener Spursa Gregg Popovich koji je naravno imao samo riječi hvale za svog dugogodišnjeg igrača.

"Nisam psovao dok njega nisam upoznao. Svi smo bili potrebni jedni drugima. Da nije bilo Manua, ne bismo ništa osvojili. Sve se to dogodilo zahvaljujući njemu. Bio je odvažan, divlji i radio je stvari zahvaljujući kojima smo pobjeđivali", kazao je Greg i dodao:

"S vremena na vrijeme je testirao moje strpljenje, ali s vremenom sam shvatio da će nam dati mnogo više ako ga samo pustim da igra. Nisu mu bile potrebne moje instrukcije. Bio je sitan, mršav momak koji bi se zalijetao na mnogo jače. Padao bi i ustajao''.

Manu je tokom karijere bio čak četiri puta NBA šampion, dva puta je igrao na All-Star meču, dobio je nagradu za najboljeg šestog igrača lige... Član je San Antonio Spursa još od 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi