Samo su trojica ispred Popovicha
Pop će bez obzira na broj pobjeda kojeg bude imao na kraju karijere ostati upamćen kao jedan od najvećih trenera koji su se pojavili (Foto: EPA)

Trener Spursa upisao 1211. pobjedu u karijeri

Samo su trojica ispred Popovicha

M. Šljivak

Legendarni trener San Antonio Spursa Gregg Popovich sinoć je upisao 1211. pobjedu u NBA karijeri.

Ovaj 69-godišnji stručnjak je već 22 godine na klupi Spursa kojima je donio pet naslova prvaka, a pobjedom protiv Phoenix Sunsa došao je do 1211. trijumfa u karijeri i popeo se na četvrto mjesto vječne liste.

Prestigao je Pop još jednu trenersku legendu Pata Rileyja koji ima 1210 pobjeda, a ispred njega su ostala također velika košarkaška imena.

Najviše pobjeda u historiji NBA lige kao trener ima Don Nelson (1335), a zatim slijede Lenny Wilkens (1332) i Jerry Sloan (1221).

Do kraja sezone Popovich će preći Sloana, a ako odluči da nastavi sa poslom i u narednim godinama, vrlo lako bi se moglo desiti da dođe i do mjesta broj jedan.

Za taj učinak su mu potrebne još dvije sezone sa barem 60 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi