Popovich potpisuje novi ugovor i ostaje najplaćeniji trener u NBA
Gregg Popovich dobija novi ugovor i ostaje u San Antoniu

Vlasnici bezgranično vjeruju slavnom treneru

Popovich potpisuje novi ugovor i ostaje najplaćeniji trener u NBA

E. Dindić

Jedan od najuspješnijih trenera u historiji NBA lige Gregg Popovich potpisaće novi trogodišnji ugovor sa San Antonio Spursima. 

Legendarni Pop će i dalje ostati ostati najplaćeniji trener u NBA ligi. On će na jesen početi 24. sezonu u NBA, te time svakako oboriti još jedan rekord u najjačoj ligi na svijetu.

O nastavku saradnje sa klubom iz Teksasa govori se već mjesecima, a novi ugovor ne mijenja činjenicu da će Popovich o svojoj budućnosti odlučivati na kraju sezone.

Vlasnici Spursa vjeruju da trofejni trener ima puno pravo da upravlja svojom budućnosti kako želi.

San Antonio je u prvoj rundi play-offa poražen od Denvera sa 4-3 u seriji.

Popovich je pet puta bio šampion sa San Antoniom (1999, 2003, 2005, 2007. i 2014). U karijeri je ostvario 1.245 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi