Poraz Caje, devet poena Teletovića

Poraz Caje, devet poena Teletovića

Midhat Šljivak

U utakmici 9. kola španske Endesa lige Caja Laboral našeg Mirze Teletovića poražena je na gostovanju kod Unicaje u Malagi rezultatom 79:66.

Unicaja je u potpunosti nadigrala ekipu iz Vitorije u svim segmentima igre, i njihov trijumf u ovom susretu niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Na poluvremenu su imali vodstvo od osam poena prednosti 42:34, da bi do kraja susreta tu prednost i povećali na konačnih +13.

Mirza Teletović je upao u seriju loših utakmica pa je i tako večeras naš reprezentativac u dresu Caje upisao za njega skromnih 9 poena.

Najefikasniji u njegovom timu bio je Kevin Seraphin sa 16 koševa, dok je u pobjedničkom timu Luka Žorić ubacio 17 koševa.

Real iz Madrida je upisao osmu pobjedu u prvenstvu, a večeras je pobjeđenaZaragoza. Kraljevi su slavili u gostima rezultatom 84:67, uz 20 poena Jaycee Carrolla za Madriđane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.