Poraz Caje, Teletović opet sjajan

ACB liga

Poraz Caje, Teletović opet sjajan

Adnan Beganović

U okviru 25. kola španjolskog košarkaškog prvenstva Fuenlabrada je iznenađujuće lako savladala favoriziranu Caju Laboral (84:68).

Momčad našeg Mirze Teletovića pretrpjela je sinoć iznenađujući poraz. Motivirani košarkaši Fuenlabrade očitali su lekciju izabranicima Duška Ivanovića, te su na kraju sasvim zasluženo slavili.

Teletović je ponovo pružio dobru partiju i u redovima poražene momčadi bio je daleko najbolji. Naš internacionalac na parketu je prove 34 minute, a imao je učinak od 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Kod pobjedničke momčadi najefikasniji je bio Gustavo Ayon sa 16 poena.

Unicaja je bez većih problema savladala Bilbao Basket. Izabranike Matea Jesusa do pobjede su vodili Gerald Fitch sa 26 poena, te Joel Freeland sa 13 poena, dok je naš internacionalac Nedžad Sinanović postigao četiri poena, kojima je pridodao šest skokova i jednu asistenciju. S druge strane kod Bilbao Basketa najefikasniji je bio Aaron Jackson sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.