Poraz Crvene zvezde od Lokomotiva u prepunoj Areni

Euroliga, grupa D, 1. kolo

Poraz Crvene zvezde od Lokomotiva u prepunoj Areni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sa 84:87 u okviru 1. kola grupe D Eurolige pred krcatom beogradskom Arenom od ruskog Lokomotiva. 

Prva četrvtina obilovala je koševima, nešto lošije odbrana na obje strane ipak je bolje iskoristio gostujući tim, koji je prvih deset minuta utakmice u beogradskoj Areni riješio u svoju korist rezultatom 20:30.

Ipak u drugom periodu igre Zvezda je „stala na noge“. U sjajnih deset minuta igrači crno-bijeli gostima su dopustili svega osam poena, dok su u napadu postigli dva više nego li u prvoj červrtini i tako na poluvrijeme otišli sa dva poena prednosti.

Treća četvrtina igrala se u egalu, ali su na kraju gosti slavili u njoj rezultatom 20.17, i tako sa jednim poenom prednosti ušli u završnih deset minuta.

U posljednjoj četvrtini gosti su bili mnogo mirnije ruke pa su na kraju zasluženo slavili sa 84:87, iako su košarkaši Crvene zvezde u samom finišu ugrozili prednost ruskog tima, za totalni preokret nisu imali snage.

Najraspoloženiji košarkaš u redovima domaćina bio je Blake Schilb sa 16 ubačaja, a dobru partiju u redovima Zvezde pružio je i Ivan Radenović koji je postigao 14 poena, te Nelson De Marcus sa istim brojem ubačaja.

Najbolji u gostujućem timu bili su Marcus Williams sa 23 postignuta poena, te Richards Hendrix koji je ubacio 19.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na kraju vrijedi istaći da je ovom meču prisustvovali više od 19.000 gledalaca.

Euroliga, grupa D, 1. kolo:
Crvena zvezda - Lokomotiv Kuban 84:87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.