Poraz Partizana od Budućnosti

Oproštaj Pekovića i Vučevića

Poraz Partizana od Budućnosti

M. Šljivak

Košarkaši beogradskog Partizana doživjeli su treći ovosezonski poraz u regionalnoj ABA ligi. Večeras je u Podgorici bolja od njih bile ekipe Budućnosti rezultatom 76:68.

Prvih deset minuta Partizan je bio bolji tim. Imali su vodstvo, no u finišu prve četvrtine domaći se bude, te prvih deset minutaz avršava neriješeno 17:17. U drugoj četvrtini Budućnost mnogo bolja na parketu dvorane Morača, pa se na kraju prvog poluvremena crnogorski prvaka odvaja na šest poena razlike 39:22.

I u nastavku Budućnost igra svoju igru. Konstantno imaju prednost, a Partizan je u nekoliko navrata stizao do prilike da okrene utakmicu u svoju korist, no na kraju nisu uspjeli, te Budućnost sasvim zasluženo upisuje pobjedu u ovom susretu.

Nejefikasniji u pobjedničkom sastavu bio Popović sa 13 poena, a još četvorica su imala dvocifren učinak. Krstović je ubacio 12, Vučević 11, a Vitkovac i Anderson po 10 poena. Milosavljević je kod Partizana ubacio 17, dok je NIkola Peković u oproštaju od dresa Partizana ubacio 12 koševa.

Također, od dresa Budućnosti se oprostio Nikola Vučević koji se kao i Peković vraća u NBA ligu.rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije