Poraz Sparsa od zemunske Mladosti

Sarajlije praktički bez izgleda

Poraz Sparsa od zemunske Mladosti

Sarajevski OKK Spars poražen je večeras u 7. kolu ABA 2 lige, u utakmici igranoj u Banja Luci od Mladosti iz Zemuna rezultatom 92:77. 

Bila je ovo utakmica u kojoj bh. predstavnik nije imao gotovo nikakvu šansu.

Tim iz Zemuna je diktirao tempo igre i rezultat od početka do kraja utakmice, a da Mladost pred kraj susreta nije povukla ručnu kočnicu Sparsi bi doživjeli pravi debakl, a na kraju, obzirom na večerašnje izdanje su na kraju izborili snošljiv poraz. Zemunci su već u prvom poluvremenu napravili veliki dio posla kada su osigurali 13 poena viška, a kako je utakmica išla prema kraju prednost tima iz Srbije je samo rasla te je na kraju 3/4 već bilo velikih + 20 za Mladost. Nastavili su formalni domaćini ovog susreta prednost povećavati i u 4/4, no ipak su pred kraj malo posustali i dozvolili Sparsima da uljepšaju ovaj ionako dovoljno neugodan poraz. 

Fantastični Dreschel je s 34 poena i 11 skokova gotovo sam razbio Sarajlije, a ovaj učinak mu je osigurao sjajan indeks korisnosti od 43. Njemu je odlično asistirao Mitchell sa 16 poena. Kenan Kamenjaš je s 24 poena i 13 bio odličan kod Sparsa no osim donekle Gegića koji je postigao 14 poena nije imao nikoga ko bi ga pratio i ovu utakmicu učinio bar malo zanimljivijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi