Portland bolji od Phoenixa, Nurkić nije igrao

NBA predsezona

Portland bolji od Phoenixa, Nurkić nije igrao

Ekipa Portlanda savladala je sinoć Phoenix rezultatom 113:104 u susretu NBA predsezone i to bez Jusufa Nurkića, koji je propustio ovaj meč.

Kako je to bilo i najavljeno, Nurkić je bio pošteđen nastupa protiv Phoenixa zbog toga što je u susretu sa Sacramentom prije nekoliko dana zadobio lakši potres mozga, ali se očekuje da se brzo vrati na teren.

I bez jednog od najboljih igrača, Portland se prilično lako obračunao sa Phoenixom. Blazersi su nakon poluvremena vodili sa 54:40, treću četvrtinu završili s prednošću 85:61, da bi u posljednjoj dionici došlo do malog opuštanja. U posljednjih deset minuta, Phoenix je Portlandu ubacio čak 42 poena i na kraju je poražen sa podnošljivih -9.

U timu Portlanda najefikasniji je bio Leonard Meyers sa 17 poena, a pratili su ga Damian Lillard sa 13, Evan Turner sa 12, Isaiah Briscoe sa 11 i CJ McCollum sa 10 poena.

Phoenix je sa 22 poena predvodio Josh Jackson, koji je bio i najefikasniji igrač cijelog susreta, a dobru partiju je pružio i Mike James koji je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi