Portland bolji od Utaha: Jusuf Nurkić u trećoj četvrtini dao čak 17 poena

Sjajan meč bh. košarkaša

Portland bolji od Utaha: Jusuf Nurkić u trećoj četvrtini dao čak 17 poena

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na gostujućem parketu savladali Utah Jazz sa 109:104, a još jednu sjajnu partiju odigrao je Jusuf Nurkić.

Nakon serije loših rezultata Portland se uspio vratiti u niz pobjeda, a Trail Blazersi sinoć su u dosta izjednačenoj utakmici slavili protiv Utaha. Da će to biti veoma izjednačen meč vidjelo se nakon prve četvrtfine jer je rezultat bio 29:28 za Portland.

U drugoj dionici Utah je uspio da dođe u prednost, a na pauzu se otišlo kod rezultata 51:44 za domaće. No, Portland je zaigrao dosta bolje u trećoj dionici i uspio nadoknaditi zaostatak, te doći do pet poena prednost. Pobjednik se nije znao do samog kraja, no više znanja imali su gosti koji su na kraju slavili sa 109:104.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 32 minute i ponovo bio jedan od najboljih igrača svog tima. Nurkić je meč završio sa 22 poena, osam skokova, sedam asistencija i čak šest blokada. Nevjerovatni Nurkić je postigao čak 17 poena u trećoj dionici kada je Portland preokrenuo meč u svoju korist.

Najefikasniji u njegovom timu bio je Damial Lillard sa 26 poena, osam asistencija i osam skokova.

Što se tiče domaćeg tima istakao se Mitchel sa 36 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Crowder dodao 15 poena. Portland sada ima omjer 29 pobjeda i 19 poraza, dok Utah ima 26 pobjeda i 22 poraza u ovoj sezoni.

Podržite Nurkića u borbi za All Star poziciju

Glasanje navijača za NBA All Star meč traje već određeni period. Za sada je LeBron James očekivano igrač sa najvećim brojem glasova, a za sada u presjeku glasova nema sjajnog bh. centra Jusufa Nurkića.

Fantastični košarkaš Portland Trail Blazersa igra sjajnu sezonu. Na prosjeku je od gotovo 15 poena i 10.5 poena po meču i bez dileme je jedan od najboljih NBA centara.

Za Nurkića možete glasati na nekoliko različitih načina. Najlakši je naravno preko zvanične straniceNBA.com (OVDJE), a glasati mogu i navijači koji imaju aplikaciju lige, te Google račun.

Svaka osoba može glasati jednom u 24 sata, a kako je Nurkić svojim igrama pokazao da je među boljim centrima, sigurno i da zaslužuje organizovano glasanje iz Bosne i Hercegovine.

Promo

Top Komentari

Haroni
Odlična partija protiv jakog Jazza. Bravo majstore!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi