Portland kod kuće doživio debakl, Nurkić ipak stigao do double-double učinka
Foto: Screenshot

Bucksi slavili u Moda centru

Portland kod kuće doživio debakl, Nurkić ipak stigao do double-double učinka

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi rano jutros po našem vremenu doživjeli su debakl od Milwaukee Bucksa, 108:137.

Domaći tim vodio je sa 5:4 i 8:7 i to su im bila jedina dva vodstva na meču. Prvu dionicu gosti rješavaju u svoju korist 26:34 i domaći su mogli biti zadovoljni, jer su u jednom trenutku Bucksi imali i +18 (16:34).

Do poluvremena je prednost narasla na 16 razlike (54:70), 32 je bilo poslije treće dionice (75:107) i u posljednjoj četvrtini to je bilo samo rutinsko odrađivanje posla.

Portis je predvodio goste s 30 poena, četiri skoka i pet asistencija, a pratio ga je Antetokounmpo s 29 poena, devet skokova i šest asistencija.

Kod Portlanda najbolji su bili McLemore i Simons sa po 19 poena, a mora se izdvojiti i Jusuf Nurkić koji je ponovo ostvario double-double učinak sa 11 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Vrijedi izdvojiti i triple-double Lebrona Jamesa u pobjedi LA Lakersa protiv NY Knicksa 122:115 nakon produžetaka. Legendarni košarkaš ubacio je 29 poena, uz 13 skokova i 10 asistencija.

NBA:

Charlotte Hornets - Miami Heat 86:104
Washington Wizards - Phoenix Suns 80:95
LA Lakers - NY Knicks 122:115
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 108:137
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 113:103

Top Komentari

epa
Ma neka Nurk igra kako igra a ovaj portland postao odron ove sezone i jos zamjenise onog Norman Powella najboljeg igraca... tacno su odron od ekipe postali...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi