Portland izgubio u zadnjoj sekundi, Nurkić 12 poena

Griffin presudio Trail Blazersima

Portland izgubio u zadnjoj sekundi, Nurkić 12 poena

Portland Trail Blazersi i Los Angeles Clippersi odigrali su odličan i veoma neizvjestan meč nakon kojeg su se radovali gosti, koji su slavili rezultatom 104:103.

Clippersi su bili bolji tim tokom prvog poluvremena, a na odmor su otišli s prednošću od devet poena (62:53). Tim iz Los Angelesa je prethodno prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 30:24.

U trećoj četvrtini je domaći tim uspio da se potpuno vrati u egal i čak da pred kraj povede sa 77:76, ali su gosti ipak u posljednju dionicu ušli s prednoću od jednim poenom (80:79).

Posljednja četvrtina ponudila je ravnopravnu borbu i sjajnu završnicu utakmice. Portland je imao +2 uoči posljednjih sekundi, a onda je uz zvuk sirene Blake Griffin pogodio trojku za pobjedu 104:103. Iako Griffinu trojke nisu najveća specijalnost, ovoga puta je pogodio u velikom stilu i to baš onda kada je najviše trebalo.

Upravo je Griffin sa 25 poena bio najefikasniji igrač Clippersa, a podršku je imao u Riversu i Gallinariju koji su ubacili po 16. U Portlandu su bolji od ostalih bili Lillard sa 25, McColum sa 23 i Aminu sa 19 poena.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić na parketu je proveo 27 minuta,a meč je završio sa 12 poena (6/12 iz igre), osam skokova, jednom asistencijom i jednom blokadom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi