Skromna noć za Jusufa Nurkića i Trail Blazerse u Los Angelesu
Foto - Instagram

Četiri poena bh. centra

Skromna noć za Jusufa Nurkića i Trail Blazerse u Los Angelesu

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa lagano su poraženi u Los Angelesu od Clippersa rezultatom 128:105.


Loše je izgledao Portaland u ovom meču. Od samog početka Clippersi su dominirali u svim segmentima igre, a košarkaši Portlanda kao da su jedva čekali da završe meč.

Zbog toga su Clippersi bez većih problema kontrolisali susret i na kraju su upisali laganu pobjedu od 23 poena razlike.

Jusuf Nurkić je u poraženom sastavu na parketu proveo 23 minute i ubacio je četiri poena i uhvatio je četiri skoka. CJ McCollum je bio najefikasniji sa 25 koševa kod itekako indisponiranih gostiju.

Kawhi Leonard je sa 28 poena predvodio Clipperse do trijumfa, a odličan je bio i Paul George sa 23 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

U ostalim utakmicama vrijedi izdvojiti pobjedu aktuelnih prvaka Los Angeles Lakersa na gostovanju u San Antoniju kod Spursa sa 121:107.

LeBron James je vodio šampione do pobjede sa 26 poena, Murray je kod Spursa ubacio 29.

Luka Dončić je sa Dallas Mavericksima odigrao jako loše meč i stigao je iznenađujući poraz od Charlotte Hornetsa rezultatom 118:109.

LaMelo Ball je bio najefikasniji kod gostiju sa 22 poena, osam skokova i pet asistencija, odličan je bio i Bridges sa 20 poena i 16 skokova. Tim Hardaway je kod Dalasa ubacio 18, a Dončić za 24 minute samo 12.

Rafalni obračun bio je u duelu Brooklyn Netsa i Atlanta Hawksa. Na kraju su Netsi slavili sa 145:141 uz 33 poena Kevina Duranta na jednoj, te po 30 Younga i Collinsa na drugoj.

Boston je lagano dobio Memphis 126:107, a Miami je uzvratio Milwaukeeju za poraz od prethodnu noć i slavio je sa 119:108.

Top Komentari

Arnel925
Nurk na aparatima
1 5
karlhajncbrazzzo
Ako nastavi ovako neće još dugo biti tu. Izgleda da je povreda ostavila trag.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi