Odlično izdanje Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda protiv Lakersa

Double-double učinak bh. košarkaša

Odlično izdanje Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda protiv Lakersa

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su pobijedili u gostima LA Lakerse sa 115:107.

Portland je u odičnoj utakmici uspio da savlada aktuelne prvake, a veoma dobar meč odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je posebno briljirao u posljednjoj četvrtini.

Lakersi su bolje otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 30:22. Ipak, Trail Blazersi se nisu predavali i bili su sjajni u drugoj četvrtini, a na pauzu se otišlo kod rezultata 58:54 za Portland.

I u nastavku meča gledali smo dosta neizvijestan meč. Lakersi su četvrtu četvrtinu otvorili sa serijom 8:0 i poveli 99:98, te se činilo da će ipak uspjeti da slome otpor Portlanda i dođu do pobjede.

Međutim, nakon toga odlično je zaigrao Nurkić koji je do kraja posljednje dionice uspio da ubaci šest poena, te doda još tri skoka i jednu asistenciju. Na krilima bh. košarkaša Portland je na kraju uspio da dođe do pobjede rezultatom 115:107.

Nurkić je uspio da upiše double-double sa deset poena, 12 skokova i tri asistencije. U ekipi Portlanda najefikasniji bio je Damial Lillard koji je ubacio 31 poen, dok je LeBron James na suprotnoj strani uspio da upiše 29 poena.

Top Komentari

Arnel925
Naš ambasador u Americi. Allah te nagradio.
7 1
Krosteutegurovic
Kako može biti na krilima bh košarkaša da su pobijedili a ubacio svega 10p, od toga 6 i zadnjoj četvrtini, gdje je bio ostatak meča, Da njima ne bi Lillarda nebi njih nigdje bilo. Ipak 10p je premalo ja mislim.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije