Portland poražen u Torontu, Jusuf Nurkić igrao manje od očekivanog

Leonard vodio Raptorse do pobjede

Portland poražen u Torontu, Jusuf Nurkić igrao manje od očekivanog

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć u gostima protiv Toronto Raptorsa sa 119:117.

Portland i Toronto odigrali su sjajnu utakmicu koja je na kraju odlučena u posljednjim sekundama. Od samog početka utakmice gledali smo izjednačenu borbu, te je bilo jasno da će na kraju samo sitnice odlučiti pobjednika.

Iako je Portland bio rezultatski izjednačen skoro do samog kraja na kraju nisu imali snage da meč prelome u svoju korist. Torotno je u završnici bio prisebniji i nisu dopustili da Trail Blazersi dođu do preokreta i pobjede. Na kraju je Toronto slavio sa 119:117.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić igrao je dosta manje nego što je uobičajeno, te je na parketu proveo 19 minuta. Za to vrijeme Nurkić je ubacio deset poena, te je dodao sedam skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

U pobjedničkom timu najefikasniji bio je Leonart sa čak 38 poena, dok su po 19 dodali Gasol i Lowry. Najefikasniji kod Portlanda bio je McCollum sa 35 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi