Portland potpisao grčkog centra
Foto: NBA

Dobio šansu da se dokaže

Portland potpisao grčkog centra

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi odlučili su dodatno pojačati svoju centarsku liniju.

Od visokih igrača trener Terry Stotts u rosteru ima Jusufa Nurkića, Eda Davisa, te Zacha Collinsa i Mayersa Leonarda, ali odlučili sa da dodatno pojačaju ove pozicije.

Potpisali su desetodnevni ugovor sa grčkim centrom Georgiosom Papagiannisom (216cm, 20god), koji je nedavno dobio otkaz u Sacramento Kingsima.

Radi se o vrlo potentnom centru kojem su predviđali dobru NBA karijeru. Izabran je kao 13. pik na draftu 2016. godine, ali se u najjačoj ligi svijeta nije najbolje snašao.

U Sacramento ne nedavno dobio otkaz iako je predstavljen kao budućnost kluba, ali na njegovu sreću, Portland mu je odlučio pružiti šansu i imaće šansu da zaradi novi ugovor.

Grk je u NBA ligi odigrao 38 utakmica u sezonu i po, a prosječno je po meču ubacivao 4.2 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije