Nakon sukoba s Wesbrookom Nurkić pocijepao dres

Nije mu se svidjela sudijska odluka

Nakon sukoba s Wesbrookom Nurkić pocijepao dres

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na domaćem parketu savladali Oklahomu City Thunderse sa 108:100.

Za Portland je ovo bila šesta pobjeda zaredom kojom su nastavili sjajan niz. Domaće je do pobjede vodio CJ McCollum sa 28 poena i osam skokova, dok je u ekipi Oklahome ponovo najefikasniji bio Russel Westbrook sa 30 poena i 11 skokova.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo nešto više od 18 minuta i uspio je ubaciti devet poena i dodati sedam skokova. Međutim, meč je obilježio sukob Nurkića sa igračima protivničke ekipe.

Nurkić je došao u sukob sa Adamsom i Westbrookom nakon što je u jednom duelu strušio centra Oklahome. Ubrzo nakon toga Nurkić je ponovo bio u duelu s Adamsom nakon čega su sudije prestrogo svirale bh. košarkašu prekršaj.

Taj potez je dodatno naljutio Nurkića koji je dok je išao prema klupi Portlanda pocijepao svoj dres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi