Portland prejak za Dallas, skroman učinak Nurkića

Bh. centar ubacio deset poena

Portland prejak za Dallas, skroman učinak Nurkića

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi su u svom Moda Centru došli do zaslužene pobjede nad Dallas Mavericksom rezultatom 100:109.

Domaći sastav je žestoko ušao u meč, te je nakon prve dionice imao 13 poena prednosti. Druga dionica je također prošla u znaku košarkaša Portlanda, koji su svoje vodstvo povećali na +17.

Dallas je odigrao dobru treću četvrtinu, pa su u njoj uspjeli da smanje zaostatak na 12 poena, ali više od toga nisu mogli, pošto su Lillard i ekipa u posljednjoj četvrtini odradili rutinski posao.

Portland je do pobjede vodio Damian Lillard, koji je ubacio 31 poen, a ništa lošiji nije bio ni CJ McCollum sa 26 poena. Bh. centar Jusuf Nurkić je postigao deset poena, a tome je dodao šest skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu.

U redovima poražene ekipe je Wesley Matthevs bio najefikasniji sa 23 poena, a Dirk Nowitzki i Dennis Smith Jr. su ubacili po 21 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi