Portland nemoćan protiv Atlante, Jusuf Nurkić nije blistao

Lakersi konačno nekog pobijedili

Portland nemoćan protiv Atlante, Jusuf Nurkić nije blistao

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć od Atlante Hawksa sa 123:114.

Portland sinoć nije blistao u meču protiv Atlante, a jedini raspoložen u ekipi Trail Blazersa bio je Damian Lillard dok je pomoć ostalih saigrača ovaj put izostala.

Atlanta je odigrala veoma dobar meč i na kraju je zasluženo stigla do pobjede. Hawksi su nakon prve četvrtine vodili sa 32:31, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 68:62 za Atlantu.

Portland je držao priključak cijelu utakmicu, ali jednostavno nisu imali snage da dođu do preokreta i prelome utakmicu. Hawksi su zadržali svoju prednost i na kraju su slavili sa 123:114.

Najefikasniji u ekipi Atlante bio je Danilo Galinari sa 28 poena i osam skokova, dok je Bogdan Bogdanović ubacio 25 poena. Istakao se još i Trae Young sa 21 poenom, te je ovaj trio najzaslužniji za novu pobjedu Atlante.

U ekipi Portlanda je bolji od svih bio Lillard koji je meč završio sa 33 poena i osam asistencija.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić se sinoć nije baš proslavio. Na parketu je proveo skoro 24 minute i uspio je da upiše četiri poena, devet skokova i dvije asistencije.

Treba istaći da su pobjedu konačno upisali i LA Lakersi koji ove sezone ne igraju u najboljoj formi. Lakersi su uspjeli da pobijede Denver Nuggetse sa 93:84 i prekinu lošu seriju.

Aktuelne NBA prvake do pobjede je vodio Anthony Davis sa 25 poena, sedam skokova i jednom asistencijom. U ekipi Denvera ponovo sjajan je bio Nikola Jokić koji je meč završio sa 32 poena, devet skokova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi