Portland u sjajnom meču pobijedio Indianu, Nurkić odigrao veoma dobru partiju

Domaći slavili sa 110:106

Portland u sjajnom meču pobijedio Indianu, Nurkić odigrao veoma dobru partiju

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na svom parketu pobijedili Indianu Pacerse sa 110:106.

U Moda Centru gledali smo sjajnu utakmicu od samog početka, a pobjednika smo dobili tek u posljednjim sekundama utakmice.

Portland je dobro počeo meč i vodio je sa 24:19 nakon prve dionice, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 59:53 za domaćiu tim.

Ipak, u trećoj dionici Indiana je uspjela da dođe do preokreta i vodstva, te do posljednjih sekundi utakmice nije bilo jasno ko će večeras uspisati pobjedu.

No, to je na kraju bio Portland koji je uspio nekako da prelomi meč na svoju stranu i slavi sa 110:106. Domaće je do pobjede vodio sjajni McCollum koji je ubacio 27 poena, te je dodao još šest asistencija i pet skokova.

Istakao se i Powell u domaćem timu sa 25 poena, a kod gostiju najefikasniji bio je McConnell sa 19 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Veoma dobar meč odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić, a njegov glavni zadatak bio je da u reketu zaustavi Sabonisa što je i uspio. Nurkić je meč završio sa deset poena, devet skokova i tri asistencije.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...bravo Nurkicu,nadam se da ces protiv Lakersa nocas biti jos bolji,mada ti je Davis nocna mora vazda bio...do duse njega ne moze niko cuvati,lik je zvijer.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi