Potop Proma u Boriku: Borac razbio tim iz Donjeg Vakufa

Uvjerljiv trijumf Banjalučana

Potop Proma u Boriku: Borac razbio tim iz Donjeg Vakufa

Košarkaši Borca večeras su u Boriku više nego uvjerljivo savladali Promo iz Donjeg Vakufa rezultatom 83:53. 

Košarkaši Proma večeras su bez ispaljenog metka pali u Banja Luci gdje im Borac nije dozvolio ni promil šansi.

Od samog starta domaći tim je dao do znanja gostima da nemaju što tražiti u ovoj utakmici. Sjajna obrana Borca dozvolila je samo 16 poena Vakufljanima u prvom poluvremenu koje se završilo rezultatom 43:16. Bilo je jasno da je već tada pobjednik utakmice bio odlučen pa je u nastavku viđena nešto izjednačenija košarka, no unatoč tomu prednost domaćeg tima narasla je još malo pa je susret završen s velikih +30 za Borac koji je potvrdio status favorita koji je imao i prije ovog susreta. 

Nikola Tanasković je s 23 poena bio daleko najbolji košarkaš utakmice s 23 poena, a Draško Knežević dodao je 10 za Banjalučane. Kostić i Wilson Jr. ubacili su svaki po 10 poena za večeras neprepoznatljivi Promo. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Borac: Knežević 10, Lescault 9, Kočić 5, Đumić 8, Tanasković 23, Renards 4, Marković 3, Radukić, Ljuboja 6, Maran 5, Reljić 2, Janković 8

KK Promo: Wislon Jr. 10, Wade 6, Alkić 2, Gudić 8, Mustafica 5, Džihan 5, Čavak 2, Kostić 10, Mulaomerović 4, Smajić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije