Povijesna pobjeda Pinara: Barcelona poražena u Izmiru

Poraz Barce na otvaranju Eurolige

Povijesna pobjeda Pinara: Barcelona poražena u Izmiru

M. Šljivak

Košarkaši Pinar Karsiyake došli su večeras do prve, povijesne pobjede u Euroligi. Turski prvak je u prvom kolu grupe C savladao španskog velikana Barcelonu rezultatom 71:62.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta izjednačenu košarku. Igralo se većinom koš za koš, a na odmor je domaći tim otišao sa dva poena prednosti, 29:27.

Mnogo efikasnija košarka se igrala u drugom poluvremenu. Posebno se to odnosi na domaći tim, koji je u trećoj četvrtini predvođen Coltonom Iversonom potpuno pregazio Katalonce.

Ovaj dio igre Pinar je dobio sa 25:14, te su u posljednju dionicu ušli sa 16 poena razlike, 54:38.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Uspjela je Barca da ugrozi prednost domaćih košarkaša. Došli su do minus pet, ali do velikog preokreta nisu mogli, te je Pinar upisao veliki trijumf.

Colton Iverson je blistao u ovom meču. Ubacio je 16 poena, dodao je osam skokova, Kenny Gabriel je dodao 12, dok je kod Barcelone Justin Doellman ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti