Povreda Smarta pred početak nove sezone
Foto: EPA

Loše vijesti za Celticse

Povreda Smarta pred početak nove sezone

S. Bošković

Playmaker Boston Celtica Marcus Smart doživio je povredu u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak NBA lige. 

Smart je istegnuo gležanj u utakmici protiv New York Knicksa, a njegov tim poražen je rezultatom 121:96. 

Trener tima iz Bostona Bred Stevens potvrdio je ovu povredu, a Smart će sutra otići na liječničke preglede gdje će se ustanoviti težina njegove povrede. Prve procjene nisu dobre za Celticse, s obzirom na to da će Smart najvjerovatnije propustiti prve dvije sedmice nove NBA sezone koja počinje za šest dana. 

Dvadesetdvogodišnji košarkaš je s Celticsima prošle sezone igrao play-off gdje je u šest utakmica u prosjeku ubacivao 12 poena, te imao tri asistencije. U regularnom dijelu sezone imao je prosjek od devet poena i tri asistencije po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi