Poznat sastav Argentine za SP

Košarkaški tim Gauchosa za predstojeći Mundobasket

Poznat sastav Argentine za SP

Košarkaška reprezentacija Argentine je na nešto više od tri tjedna do početka Svjetskog prvenstva u Kini obznanila sastav koji će nastupiti na smotri najboljih svjetskih selekcija.

Izbornik Sergio Hernandez odlučio se za slijedećih 12 košarkaša:

Luca Vildoza, Facundo Campazzo, Nicolas Laprovittola, Nicolas Brussino, Lucio Redivo, Maximo Fjellerup, Patricio Garino, Gabriel Deck, Luis Scola, Marcos Delia, Agustin Caffaro i Tayavek Gallizzi. 

Neuništivi 39-godišnji Luis Scola ne odustaje te će u svoj životopis ubilježiti još jedno veliko natjecanje. Inače, najveći uspjeh košarkaške reprezentacije Argentine je svakako zlatna medalja sa sada već legendarnih OI 2004 u Ateni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi