Amerikanci na minus 17 protiv Argentine
Argentini, ali i SAD-u potrebna je po jedna pobjeda kako bi osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini (Foto: FIBA)

Presudila loša treća dionica SAD-a

Amerikanci na minus 17 protiv Argentine

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Argentine savladala je sinoć u La Rioji selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa uvjerljivih 80:63.

Naravno, kao i sve ostale selekcije ni ove dvije reprezentacije nisu mogle računati na najbolje igrače, a Amerikanci su u Argentinu stigli sa igračima iz Razvojne lige.

Na kraju nisu uspjeli ništa ni da naprave protiv ipak mnogo uigranije domaće selekcije. Argentina je meč prelomila u trećoj dionici koji su dobili sa 23:8 i na kraju su ostvarili uvjerljiv trijumf od 17 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkoj reprezentaciji bio je Nicolas Laprovittola sa 17 poena, dok je kod SAD-a jedini dvocifren bio Travis Trice sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Argentina je ovom pobjedom preuzela prvo mjesto u grupi sa omjerom 8-1 i na korak su od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi