Poznata idealna petorka Eurolige

Poznata idealna petorka Eurolige

Edmir Škorić

Novinari i navijači odabrali s idealnu petorku euroligaške sezone 2012/13.

U idealnoj petorci našlo se mjesta za igrače iz pet različitih klubova. Uvršteni su centar Barcelon i hrvatski reprentativac Ante Tomić, zatim Grci Dimitris Diamantidis (Panathinaikos) i Vassilis Spanoulis (Olympiakos), Španac Rudy Fernandez iz Real Madrida, te Srbin Nenad Krstić iz CSKA.

 

U drugu najbolju euroligašku petorku uvršteni su Miloš Teodosić i Viktor Hrjapa (oba iz CSKA), Juan Carlos Navarro (Barcelona), Nikola Mirotić (Real Madrid) i Shawn James (Maccabi).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Podsjetimo da se od petka do nedjelje na rasporedu Final Four Eurolige u londonskoj O2 Areni. U polufinalu će igrati Barcelona i Real, te CSKA i Olympiakos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.