Poznate grupe Top-16 Eurocupa
Pobjednik Eurocupa dogodine će igrati u Euroligi.

Izuzetno teška grupa za Crvenu Zvezdu

Poznate grupe Top-16 Eurocupa

Sinoć je odigrano posljednje kolo grupne faze košarkaškog Eurocupa, a od regionalnih predstavnika posljednji voz za drugu fazu natjecanja, pored Crvene Zvezde i Cedevite izborio je i beogradski Partizan koji je kod kuće savladao istanbulski Turk Telekom.

"Crno-beli" su svoje mjesto našli u grupi E skupa s Kikanovićevim Monacom, berlinskom Albom i Lietuvos Rytasom iz Viljnusa. U grupi F su Lokomotiv iz Kubana, Asvel iz Villeurbanea te dva njemačka kluba Skylinersi iz Frankfurta te Rathiopharm Ulm.

Izuzetno teška skupina je skupina G u kojoj se našla beogradska Crvena Zvezda skupa s dojučerašnjim Euroligašima, španjolskim timovima Valencije i Unicaje iz Malage i francukim Limogesom. Konačno, u grupi H uz zagrebačku Cedevitu smjestili su se Unics iz Kazana, Zenit iz Sankt Petersburga i španjolska Morabanc Andorra.

Pobjednik Eurocupa ostvarit će pravo igranja u Euroligi iduće sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi