'Stotka' Zvezde protiv Galatasarayja i treće mjesto pred TOP 16 fazu

Košarkaški Eurocup

'Stotka' Zvezde protiv Galatasarayja i treće mjesto pred TOP 16 fazu

Košarkaši Crvene zvezde pregazili su večeras na gostovanju Galatasaray sa 100:83 u susretu 10. kola Eurocupa.

Beogradska ekipa je već ranije osigurala nastup u TOP 16 fazi ovog takmičenja, a ovom pobjedom je obezbijedila treću poziciju i nešto bolji start sljedećeg kruga.

Beograđane je do trijumfa vodio Billy Baron sa 20 postignutih koševa, dok je Joe Ragland dodao dva manje, a Boriša Simanić tri manje. Kod Galatasarayja Nigel Hayes je imao čak 30 poena, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da izbjegne poraz.

Inače, Zvezda će u TOP 16 fazi biti u grupi G gdje su za sada još Valencija i Unicaja, a čeka se još jedan predstavnik.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

U preostalim susretima koji su završeni u ovim trenucima Rytas je pobijedio ekipu Mornara sa 71:67, dok je Unics Kaszan bio bolji u gostima od Frankfurta sa 72:65.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi