Poznati termini polufinala ABA lige

Polufinale na rasporedu naredni vikend

Poznati termini polufinala ABA lige

D. Rakanović

Regularni dio sezone ABA lige završen je sinoć. Poznati su parovi polufinala Jadranske lige, ali i termini prvih utakmica koje se igraju već naredni vikend u Zagrebu i Beogradu. 

Parovi polufinala play-offa su Crvena zvezda - Budućnost i Cedevita - Partizan. 

Polufinalnu seriju otvorit će Cedevita i Partizan u Zagrebu u subotu, 18. marta od 19 sati, dok će dan kasnije u Beogradu snage odmjeriti Crvena zvezda i Budućnost sa početkom od 19 sati.

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede, dok će se finalisti za trofej i plasman u Euroligu boriti u tri pobjede. 

Partizan i Cedevita drugu utakmicu će igrati u subotu, 25. marta od 20 sati, dok će Budućnost dočekati u Podgorici Crvenu zvezdu u utorak, 28. marta od 18:30 sati. 

Ukoliko bude potrebno igrati majstoricu, majstorice će se igrati u Zagrebu (Cedevita - Partizan) 1. aprila, odnosno u Beogradu (Crvena zvezda - Budućnost) 4. aprila.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Trofej brani Crvena zvezda koja je prošle godine u finalu bila bolja od Cedevite. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi