Precizne informacije: Kada se Nurkić vraća na parket?

Precizne informacije: Kada se Nurkić vraća na parket?

E. Škorić

Centar Portland Trail Blazersa marljivo radi na oporavku i samo je pitanje dana kada će opet zaigrati.

Nurkić je prošle godine imao stravičan lom noge, a sada iz Portlanda stižu ohrabrujuće vijesti. Bh. košarkaš bi na parketu trebao da bude u prvoj ili drugoj sedmici marta.

Prema pojedinim sajtovima koji prate Trail Blazerse, Nurkić ima nekoliko kilograma manje, mogao bi biti pokretljiviji nego ranije, a i neće to značiti da će imati veće probleme kod čuvanja najvećih centara lige.

On bi u početku trebao da dobija od 10 do 14 minuta u prosjeku, s tim da bi mu se minutaža mogla povećati ovisno o nastupima Hassana Whitesidea i potencijalnim problemima s ličnim greškama.

Naravno, Nurkić je nazadovao zbog duge pauze, njegova igra ne može odmah biti na istom nivou na kojem je bila prije te nesretne povrede, ali s vremenom bi Nurkić mogao da ponovo postane jedan od ključnih igrača ekipe iz Rip Cityja.

Top Komentari

nightcry
sve je to uredu, ali jedna stvar se nikad više neče promjenit - strah ! uganeš nogu pa se mjesecima plašiš kako ćeš stati, a ne dvostuki lom, obe potkoljenične kosti, samo čudo je zaustavilo da bude otvoreni lom... pa nastavi karijeru skakača od 120 kg!
7 0
Samo_Realan
Kad Bog da
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi