Predvođeni Hardenom Rocketsi protunjali Chicagom, Dončić opet sjajan

Warriorsi ponovo izgubili

Predvođeni Hardenom Rocketsi protunjali Chicagom, Dončić opet sjajan

Admin Čaušević

Tokom noći na NBA parketima odigrane su četiri utakmice.

Houston Rocketsi su u Chicagu vezali treći uzastopni trijumf. Predvođni Jamesom Hardenom gosti iz Teksasa su slavili rezultatom 94:117. Ključna je bila treća dionica koju su Rocektsi dobili 18:36.

Hardena je asistencija dijelila od triple-doublea. Meč je završio sa 42 poena, deset skokova i devet asistencija. Podršku je imao u Russelu Westbrooku sa 26 poena. Wendell Carter sa 16 poena i 16 skokova je bio najbolji pojedinac kod Bullsa.

Najefikasniji meč večeri odigrane je u FedEx Forum Areni. Domaći Memphis Grizzliesi su izgubili od Dallas Mavericksa rezultatom 122:138. Najbolji pojedinac susreta bio je Luka Dončić s novim double-double učinkom od 24 poena i 14 skokova.

Golden State Warriorsi nastavljaju redati poraze, ovaj put su izgubili na gostovanju kod Oklahoma City Thundera. Domaći su slavili rezultatom 114:108. D'Angelo Russel i Alec Burks su za goste postigli po 30, odnosno 23 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Danilo Gallinari sa 21 poenom.

Seriju poraza New Orleans Pelicansi su prekinuli kod Charlotte Hornetsa. Gosti su stigli do trijumfa 110:115 uz odličnu partiju Brandona Ingrama od 25 poena. Devonte' Graham je za domaće postigao 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi