Prekida se košarkaško prvenstvo Italije - bez gledatelja nema profita?

Vlasnici ozbiljno razmatraju prekid

Prekida se košarkaško prvenstvo Italije - bez gledatelja nema profita?

Košarkaško prvenstvo Italije moglo bi skoro biti prekinuto. 

Naime, vlasnici klubova u Serie A navodno ozbiljno razmatraju da se prekine sezona. 

Razlog je jednostavan a to je da se 50% proračuna, posebno manjih tamošnjih klubova i sredina poput Cantua, Varesea, Trenta, Brescie ili Pesara, pune prodajom ulaznica. 

Kada se uzme u obzir prosječna cijena ulaznice od 20 eura, te prosječna posjeta od 3000 - 4000 gledatelja po susretu dolazi se do brojke od 60-80 hiljada eura po utakmici, odnosno, uduplano ako se računaju dvije mjesečne domaće utakmice. Za sezonu se tom analogijom dolazi do brojke od milion do milion i po eura, tj. skoro polovice proračuna velike većine timova ne računajući Armani i Virtus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi