Olympiacos preokretom do slavlja protiv Armanija
Foto: Euroleague

Gosti 'nestali' u drugom poluvremenu

Olympiacos preokretom do slavlja protiv Armanija

Košarkaši Olympiacosa slavili su večeras u svojoj dvorani 'Mir i Prijateljstvo' protiv milanskog Armanija rezultatom 86:75.

Do nove pobjede 'Djeca Pireja' stigla su nakon što su u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat i anulirali prednost Talijana od +6 koševa.

Armani je bio taj koji je diktirao ritam igre u prvom poluvremenu, a Armani je vodio zahvaljujući i nekim 'ludim' šutevima koje su ubacivali bekovi gostiju, prije svega Chacho Rodriguez. No ta magija je iščezla u drugom poluvremenu. Georgios Bartzokas je postavio agresivniju obranu na vanjsku liniju Milaneza što je urodilo plodom. Sloukas je sjajno dirigirao igrom Grka u 2. poluvremenu i poraz Armanija koji je prestao igrati košarku iz prvog poluvremena bio je neminovan. 

Fantastični Sloukas je sa 17 poena i 11 asistencija bio prvo ime domaćeg tima a s po 16 koševa su ga sjajno pratili Harrison i Printezis. Rodriguez se kod Milana zaustavio na 18 koševa a 16 je dodao Michael Roll. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi