Prelako to radi: Džanan Musa ubacio 35 poena!

Kakva partija

Prelako to radi: Džanan Musa ubacio 35 poena!

E. Škorić

Cedevita je u u devetom kolu ABA lige deklasirala Mornar uz fantastičnu partiju Džanana Muse. Zagrepčani su na kraju trijumfovali sa 99:74.

Cedevita je bila veliki favorit u duelu s Mornarom i to je bilo vidljivo na samom startu kada su izabranici Jura Zdovca stigli do 7:1, mada je Mornar imao pristojan zaostatak nakon prve pauze (21:19).

U drugoj četvrtini Cedevita je napravila razliku, pa je na odmor otišla s dvocifrenom prednošću (46:36) uz čak 17 poena Džanana Muse u prvom dijelu, a od toga je imao samo tri šuta (tri trojke), te osam pogođenih slobodnih bacanja.

Kasnije je Cedevita samo povećavala vodstvo i Mornar više nije mogao ničemu da se nada, svjestan da će upisati poraz.  

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaći košarkaši su dokrajčili Mornar, a Musa je odigrao nezboravan meč, pošto je ubacio 35 poena uz nevjerovatan šut iz igre 10/12, odnosno 5/6 za tri uz 10 ubačenih slobodnih bacanja. 

Uz to, Musa je imao pet skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte. Andrija Stipanović, drugi bh. reprezentativac, ubacio je 10 poena uz tri skoka, dok je Ukić ubacio 15 poena. U gostujućem timu Raley-Boss je ubacio 17, Mićović 13, a Luković 12 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi