Preldžić: Bili smo loši u odbrani

Fener se oprostio od Eurolige

Preldžić: Bili smo loši u odbrani

U direktnom obračunu za prolazak u četvrtfinale Eurolige Valencia je bila bolja od Fenerbahčea sa visokih 82:68 i tako izborila plasman u četvrtfinale gdje ih čeka madridski Real.

Nakon utakmice u Valenciji trener gostiju Neven Spahija i njegov ponajbolji igrač Emir Preldžić nisu krili nezadovoljstvo igrom koju je prikazao turski prvak. S druge strane trener Valencije Svetislav Pešić bio je više nego zadovoljan.

"Najprije moram čestitati kolegi Pešiću i Valenciji što su pobijedili i izborili četvrtfinale. Igrali smo vrlo loše i moja ekipa ne igra dobro u ovom trenutku. Dugo vremena smo igrali na visokom nivou, ali smo sada jednostavno pali", rekao je Spahija nakon utakmice.

"Čestitam Valenciji što ide dalje, a mi nismo igrali čvrstu obranu kako smo igrali do sada i to je jedan od razloga zbog kojeg smo poraženi", bilo je sve što je Emir Preldžić rekao nakon loše igre svoje ekipe. Preldžić je sa 20 poena bio najbolji igrač svoje ekipe.

"Moram prije svega zahvaliti navijačima. Napravili su odličnu atmosferu i podržavali su nas cijelu utakmicu, to je prelijep osjećaj. Znali smo da će biti teška utakmica, ali smo igrali pametno i kontrolisali smo utakmicu od prve minute. Svi igrači su odigrali dobro", zadovoljan je bio Pešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.