Preminuo Fred "Curly" Neal

Legenda Harlem Globetrottersa

Preminuo Fred "Curly" Neal

U New Yorku je u 77. godini života preminula velika legenda Harlem Globetrottersa Fred "Curly" Neal. 

Bio je ako ne najveći, onda sigurno jedan od najvećih zabavljača u ovoj putujućoj košarkaškoj atrakciji koji je plijenio nevjerojatnim kontroliranjem lopte i smišljanjem beskrajnih smicalica svojim protivnicima na terenu.

Za Globetrotterse nastupao je čak 22 godine (1963-85) i zaigrao u čak 6000 utakmica u 97 zemalja u kojima su popularni "Harlemovci" nastupali. Jedan je od samo pet košarkaša Harlema kojima je umirovljen dres. Svoj nadimak "Curly" (kovrdžavi) dobio je u jednoj od svojih beskrajnih zezancija na račun svoje vječno obrijane glave. 

Ostala četiri košarkaša čije su dresove Globetrottersi umirovili su Meadowlark Lemon, Marques Haynes, Goose Tatum i zanimljivo, legendarni Wilt Chamberlain. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi