Preminuo generalni sekretar FIBA-e Patrick Baumman
Patrick Baumman je nedavno svoj ugovor kao predsjednik FIBA-e produžio čak do 2031 godine jer su u toj instituciji bili prezadovoljni njegovim radom

Iznenada u Buenos Airesu krovna institucija svjetske košarke ostala bez prvog čovjeka

Preminuo generalni sekretar FIBA-e Patrick Baumman

Teme:

U Buenos Airesu sinoć je iznenada u 51-oj godini života preminuo Patrick Baumman, generalni sekretar FIBA-e. Pretpostavlja se da je uzrok smrti srčani udar no sve će biti dosta jasnije nakon što se obavi najavljena obdukcija.

Baumman se priključio FIBA-i davne 1994 godine kao 27-godišnjak, a već 1995 imenovan je zamjenikom tadašnjeg generalnog sekretara Bore Stankovića. Dužnost koju je obnašao od 2002 godine obavljao je na sjajan način.

Povodom toga FIBA je Baummana nagradila ugovorom čak do 2031. godine, a ostat će upamćen po tome što se iznimno zalagao za 3x3 košarku koju je doveo na razinu na kojoj je danas, te na mali korak do toga da 3x3 basket postane olimpijskim sportom.

Sve utakmice pod FIBA-inom ingerencijom ovog tjedna otpočinjat će minutom šutnje u čast preminulog Baummana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi