Preokret Bayerna, solidan učinak Đedovića

Ubacio osam poena

Preokret Bayerna, solidan učinak Đedovića

M. Šljivak

Košarkaši Bayerna pobijedili su kao gosti Jenu 85:78 u meču 11. kola Bundeslige.

Do 11 pobjede u sezoni Bavarci su stigli uz dosta muke. Jena je odigrala veoma dobar meč, imali su čak i 11 razlike tokom druge četvrtine, ali je Bayern uspio do poluvremena da smanji prednost na samo minus četiri, 48:44.

Nastavak donosi bolju i kvalitetniju igru ekipe Saše Đorđevića. Uspjeli su slomiti otpor neugodnog rivala i na kraju su došli do trijumfa i pobjede.

Nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović je odigrao solidnu partiju. Za 21 minut na parketu upisao je osam poena, a ovom učinku je dodao i pet skokova.

Hobbs je predvodio Bavarce sa 14 poena, dok je kod domaćeg tima nezaustavljiv bio Julius Jenkins sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi